Telefon

Seo Nedir Teknikleri Nelerdir?

  • Anasayfa
  • /
  • Blog
  • /
  • Seo Nedir Teknikleri Nelerdir?
Seo Nedir Teknikleri Nelerdir?

Seo Nedir Teknikleri Nelerdir?

25/05/2024 15:54

SEO, web sitenizin arama sonuçlarındaki konumunu artıran yöntemleri ifade eder. Google, Yahoo! Bu, şirketinizin, ürününüzün veya hizmetinizin Bing gibi arama motorları aracılığıyla sağlayabileceği çözümleri arayan kullanıcılar için web sitenizin görünürlüğünü artırır.

SEO, "Arama Motoru Optimizasyonu" anlamına gelir. SEO terimi İngilizce "Search Engine Optimization" kelimelerinin baş harflerinden oluşmuştur.

SEO Teknikleri

Ürünlerinizin organik görünürlüğünü artırmak amacıyla web sitelerinizde yapılan optimizasyon araştırmaları olarak tanımlanmaktadır. Google, Bing, Yandex ve diğer arama motorlarında yapılan aramalarda ve hizmetler.

En önemli SEO iyileştirmelerinden biri; Bunlar arasında orijinal, yüksek kaliteli içerik oluşturmak, içeriği hedef anahtar kelimeler etrafında optimize etmek ve geri bağlantılar oluşturmak yer alır.

Arama motoru optimizasyonu, rekabette önde olmak için çalışmanın dürüstlüğüdür ve reklamcılığın yanı sıra Google aramalarında da ilk sıralarda yer almamızı sağlar.

Başka bir deyişle:

Arama motoru optimizasyonu, web sitenizin ürün ve hizmet sayfalarının organik (ücretsiz) arama motoru sonuçlarındaki (SERP'ler) sıralamasını iyileştirerek potansiyel müşterileri işletmenize çekmenize olanak tanır.

Henüz SEO'ya başlamadıysanız treni kaçırdığınızı asla düşünmeyin. SEO konusunda hâlâ şansınız var, yine de bu işe yatırım yapıp enerjinizi SEO’ya harcayabilirsiniz.

Çünkü SEO tekniklerini de kapsayan bu SEO rehberi tam size göre bir rehber.

İpucu

Arama motoru optimizasyonu ve benzeri konulara yönelik tüm yaklaşımlarımızı, danışmanlık sürecimizin ayrıntılarını ve bu hizmetle ilgili tavsiyeleri açıklayan SEO ajansı sayfamız ilginizi çekebilir.



Bu eksiksiz SEO kılavuzunda ele alacağımız konular şunlardır
1. SEO nedir?
2. SEO neden önemlidir?
2.1. Neden SEO?
2.2. SEO çalışmasının faydaları nelerdir?
2.3. Google'da üst sıralara çıkmak neden önemlidir?
2.4. İşimi SEO ile nasıl geliştirebilirim?
3. Arama motorlarına yönelik optimizasyon nasıl gerçekleştirilir?
3.1. Arama Motoru Optimizasyonunda Google RankBrain Kavramı
3.2. SEO performansınızı nasıl ölçebilirsiniz?
4. Site içi SEO nedir?
4.1. İçerik Kalitesi
5. Site Dışı Arama Motoru Optimizasyonu Nedir?
5.1. Site dışı SEO neden önemlidir?
6. Teknik arama motoru optimizasyonu nedir?
7. Arama Motoru Optimizasyonu Kuralları
8. SEO Uyumlu İçerik Örnekleri
9. SEO Danışmanlığı Nedir?
9.1. SEO Danışmanlığı Nedir?
9.2. İşletmeler için SEO danışmanlığı nedir?
10. Albert Solino'da SEO danışmanlığı
10.1. Albert Solino SEO Danışmanlık Hizmetleri
10.2. SEO danışmanımız
10.3. Albert Solino SEO Danışmanlık Hizmetleri
10.4. Kaliteli İçerik Örnekleri
10.5. SEO dostu bir web sitesi nasıl oluşturulur?
10.6. Alan Adı Otoritesi Nedir?
10.7. Dünyanın en iyi arama motorları
10.8. Uluslararası SEO Nedir?
10.9. SEO danışmanlığı nedir?
10.10. Teknik SEO nedir?
10.11. Arama motoru optimizasyonu için anahtar kelimeler nasıl kullanılır?
10.12. Google Arama Konsolu nedir?
10.13. SEO ajansı seçerken nelere dikkat etmeliyiz?
10.14. 2024'te Trafiği Artıracak Etkili SEO Teknikleri
Arama Motoru Optimizasyonu Nedir?
SEO, daha yüksek arama motoru sıralamaları ve organik trafik elde etmek için yapılan teknik ve stratejik çalışmadır.

SEO'nun amacı sizi arama motorlarında daha üst sıralara çıkarmaktır. Bu, hayatın gerçekleştiği yerde olmak ve birisi sizi aradığında bir "tık" ile ortaya çıkabilmek anlamına gelir.

SEO'nun en büyük avantajı, anahtar kelimelere odaklanarak web sitenize her ay "ücretsiz" organik trafik alabilmenizdir, bu da onu potansiyel müşterilere ulaşmak için iyi bir yatırım aracı haline getirir.

Web Sitesi Trafiğinin Kaynakları

Grafiğin gösterdiği gibi, tüm web trafiğinin %100'ünden fazlası Google, Bing, Yahoo ve Yandex gibi arama motorlarından gelmektedir. Bu da arama motorlarının sosyal medyaya göre yaklaşık 10 kat daha fazla trafik aldığını gösteriyor.

Arama motorları için optimizasyonun neden gerekli olduğunu bir örnekle açıklayacağız.

Makyaj ürünleri satan bir web siteniz olduğunu varsayalım. Google anahtar kelime istatistiklerine göre her ay ortalama 50.000 kişi "makyaj malzemeleri" araması yapıyor.

Google'da ilk sıralarda yer alan web sitenizin tüm tıklamaların yaklaşık %10'unu aldığı yönündeki genel istatistikleri dikkate alırsak, iyi bir SEO çalışmasıyla web siteniz ilk etapta ayda 10.000 ziyaretçi alacaktır.

Bir reklamverenin bu arama sorgusuna tıklama başına ortalama 1 TL harcadığını düşünürsek bu, makyaj sitenize gelen 10.000 ziyaretçinin organik trafiğinin aylık 10.000 TL değerinde olduğu anlamına gelir.

Bu değerin yalnızca 1 kelime için geçerli olduğunun farkında mısınız?

Reklamlarda bazı anahtar kelimelerin tıklama başına maliyeti 30-40 TL olduğundan, gelen trafiğin değerinin ne olduğuna karar vermeyi size bırakıyoruz.

Farklı anahtar kelimeler kullanarak başarılı arama motoru optimizasyonu yaparak web sitenizin değerini artırabilirsiniz.

Artık arama motorlarına ve YouTube'a hava durumunu bile soruyoruz. Borsanın durumunu internetten öğreniyoruz. İzlediğimiz futbol takımının maçının sonucunu yine arama motorlarına soruyoruz. Bu yüzden hayatımızı arama motorlarında geçiriyoruz. Özellikle web sitesini arama motorlarında üst sıralara çıkarmak isteyen firmalar SEO ve YouTube SEO gibi diğer optimizasyon konularına da bakıyorlar.

Bir ürün veya hizmet satın aldığımızda, arama motorlarından kimin pazarda olduğunu, kimin olmadığını öğreniriz. Bu nedenle arama motorları hem fiziksel hem de çevrimiçi yaşamımızda önemli bir unsur haline geldi.

İnternet'ten bir arama motorunu kaldırırsanız trafiğin yüzde 50'si kaybolabilir. Arama motorları hem kurumların hem de bireylerin yaşamının gerçekleştiği çevrimiçi alanlar haline geldi. Bu nedenle SEO, şirketlerin zamanınızın önemli bir kısmını geçirdiğiniz mecralarda yer alabilmesi için gerekli bir yatırımdır.

Arama motoru optimizasyonu neden önemlidir?
SEO, web sitenizin arama motorlarında üst sıralarda yer almasını, daha fazla organik trafik oluşturmasını ve potansiyel müşterilerin gelmesine olanak sağlamasını sağlamak açısından önemlidir.

Bir pazarlama yöneticisi için SEO çalışması, dijital pazarlama stratejisinin omurgasını oluşturan tüm önemli teknik ve tasarım iyileştirmelerini kapsar.

Pazarlama yöneticisi pazarlama stratejisine göre yaşar, pazarlama stratejilerini uygulayan pazarlama önlemlerine sahiptir ve bu stratejilerin de bileşenleri vardır. SEO çalışması bir pazarlama stratejisinin bileşenlerinden biridir ve hedefleri vardır.

Örneğin; Pazarlama müdürü televizyona bir reklam koyar. Bir TV reklamının başarılı olup olmadığını, ne kadar satış getirdiğini ölçmek mümkün değildir.

Derecelendirme ölçüm şirketleri var ama bunu sadece örneklere dayanarak yapıyorlar. Yani 1000 kişinin cihazı var, o 1000 kişiden kaçının izlediğini ölçüyor. Dolayısıyla burada bir hedef belirlemek ve hedefe ulaşılıp ulaşılmadığını tespit etmek ne yazık ki mümkün değil.

Neden SEO?
SEO, bir web sitesinin daha fazla organik trafik çekmesine ve hedef kitlesine daha etkili bir şekilde ulaşmasına yardımcı olarak, arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlayan önemli bir dijital pazarlama stratejisidir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan sorguların yalnızca yüzde 2,8'i reklama tıklıyor. Geriye kalan yüzde 97,2'lik kısım tamamen organik sonuçlara tıklıyor. Bu araştırma zaten SEO çalışmasının neden gerekli olduğunu açıklıyor.

Web sitesinin sayfalarının nispeten büyük bir kısmı bilgilendirici veya reklam sayfalarıdır. Bu bağlamda kullanıcılar reklama tıklamayacaktır. Kullanıcılar gerçekten güvenmek isterler, reklamlarla kandırılmak istemezler. Reklamın zaten reklam olduğunu anlıyor ve görüyor. Kullanıcı, araştırarak, bilgi edinerek, satın alma kararını destekleyen diğer unsurları zihninde görerek, bakım hizmetlerine bakarak ve rakiplerle karşılaştırarak satın alma kararı vermeye çalışır. Yani kullanıcıyla veri toplama aşamasında tanışmazsanız şansınız neredeyse yok denecek kadar azdır ve ancak çok büyük meblağlar basarak çıkabilirsiniz. Amerika gibi oldukça rekabetçi bir ortamda, bir Google Ads veya PPC (Tıklama Başına Ödeme) anahtar kelimesine yapılan bir tıklamanın yüz doları aştığı örnekler vardır. Sektörlere göre değişmekle birlikte bu reklamların satış performansı istatistikleri yüzde 5 ile 10 arasında değişmektedir. Peki reklam yoluyla müşteri kazanmak nasıl bir duygu?

3642

Toplam Üye Sayısı

116

Toplam Yazılım Sayısı

2519

Toplam Bayi Sayısı

6027

Favori Ürün Sayısı